Vacante in stil lipovenesc

Tradiție și bun gust în stil lipovenesc

Delta Dunării este probabil cel mai tradițional loc din Romania – unde pescarii lipoveni încă trăiesc după vechile reguli strămoșești: casele sunt dezvoltate din materiale naturale cu acoperișuri din papură, ferestrele și ușile sunt vopsite în albastru (în ton cu paradisul apelor), iar preparatele sunt gătite din produse naturale. Din acest motiv la Pensiunea Gulliver Delta Resort 4? serviciile turistice sunt inspirate din tradițiile culinare, folclorice și de design interior ale vechilor comunități de pescari staroveri stabiliți la gurile Dunării în vremea lui Petru cel Mare.

Pensiunea a fost dezvoltată după modelul vechilor conace lipovenești, iar activitățile sunt gandite astfel încat oaspeții să se poată bucura de experiențe unice într-un colț de paradis tradițional – la poarta de intrare în Delta Dunării și Dobrogea. Puteți participa la PETRECEREA LIPOVENEASCĂ întreținută prin cântece, dansuri, voie bună și gustări surpriză, cu unul din ansamblurile locale de lipoveni. De pe mese nu vor lipsi shut-urile de votcă, ceaiul la samovar și piroskile. La plecare toți oaspeții vor lua amintire frumoasele poze pe care le fac îmbrăcați în ținute din garderoba portului popular lipovenesc.

Conceptul All Inclusive:

Pentru a veni în sprijinul familiilor și seniorilor, la Pensiunea Gulliver Delta Resort 4? se merge pe conceptul de all inclusive tip bufet – toate mesele conțin preparate variate și complexe în special pe bază de pește, dar și pe pui, vită, porc sau vegetariene, cu aperitive, salate, supă/ciorba zilei, mai multe variante de feluri principale și desert/fructe. Bucătarul nostru pregătește în fiecare zi două feluri de ciorbe, iar cele două gustări dintre mese servite între 11:00-12:00 și 17:00 sunt compuse din fursecuri și ceai la samovar, respectiv delicii lipovenești precum tartine cu icre etc. În unele seri, în cadrul complexului se organizează Foc de Tabără presărat cu povești locale, iar fiecare grup de turiști este întampinat la intrare cu icre și țuică.

image
image
image